Verwijder de vliesjes van de varkenswangen en kruid ze met peper en zout. Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in een stoofpan en kleur hierin de varkenswangen langs beide zijden. Haal de wangen uit de pan en houd ze warm. Giet het vet uit de pan, smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui. Doe de varkenswangen erbij, maar houd de jus nog even apart. Voeg de bloem toe, roer goed om en doe de look, tijm en laurier erbij. Besmeer de snede brood met de mosterd en leg bij in de pan. Giet het bier en de overgebleven jus van de varkenswangen erbij. Voeg de fond toe (het recept voor de fond staat in de bijlage bij het menu). Zet de deksel op de pan en sudder alles in ca. 90 minuten op een matig vuur mooi zacht. Haal het deksel van de pan en laat de stoverij inkoken tot de gewenste dikte. Breng indien nodig verder op smaak.
Strootjes van knolselderij:
Schil de knolselderij en snij in julienne (op de mandoline). De strootjes onder water bewaren. Afspoelen en droogdeppen. De strootjes frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Bestrooi met wat zout.
Groentegarnituur
Bospeen in baton snijden en blancheren. Sugarsnaps en bospeen even wokken en op smaak brengen
Cantharellen
Bak de cantharellen op hoog vuur in zeer weinig olie. Regelmatig husselen. Bak de knoflook mee als de paddenstoelen al wat zachter zijn geworden
Pompoenpuree
Schil de pompoen en snij hem in stukjes. Kook de pompoen gaar in gezouten water. Giet af maar bewaar het kookvocht. Pureer de pompoen in de Magimix met een beetje slagroom en eventueel wat kookvocht tot een puree. Roer er naar smaak geraspte parmezaanse kaas door. Doe de puree in een spuitzak en houd warm
Eindbewerking
Dresseer naar eigen inzicht. Tip: trek van de pompoenpuree een streep of veeg