Heldere selderijbouillon met garnaal en saffraanroom
Personen: 10 personen
Ingrediënten
Bouillon
- 125 gr wortel
- 125 gr prei
- 60 gr ui
- 50 gr bleekselderij
- 2 laurierbladeren
- 5 gr witte peperkorrels
- 2 takjes peterselie
Selderijbouillon
- 1500 ml groentebouillon
- 1 bos grove selderij
- xantana
Saffraanroom
- 200 ml slagroom
- 6 draadjes saffraan
- 20 ml witte wijn
Presentatie
- 200 gr Hollandse garnalen
- 1 bakje rode biet kiemen
Instructies
- Bouillon1. Kneus de peperkorrels2. Doe de schoongemaakte en kleingesneden groenten en kruiden in een pan, voeg 1,5 liter toe, breng aan de kook en laat de bouillon circa 20 minuten zachtjes trekken.Selderijbouillon3. Passeer de bouillon en voeg grof gesneden blad van knolselderij toe, laat kort koken(kleur) en pureer met de staafmixer.4. Bind licht af met xantana zodat de selderie blijft zweven, breng hoog op smaak.5. Haal door een puntzeef om wel wat selderij in de bouillon te houden, maar niet te veel.Saffraanroom6. Week de draadjes saffraan in verwarmde witte wijn.7. Sla de ongezoete slagroom op tot yoghurt dikte.8. Meng de witte wijn met de saffraan door de slagroom.Schenk over in een klein spuitzakje of doseerfles.Presentatie9. Verdeel de Hollandse garnalen in de glazen10. Schenk de hete bouillon erop.11. Top af met de gele room en garneer met rode biet kiemen.