Sacchetti con tartufo, funghi e crema al tarfugo Sacchettini met paddestoelen-truffelvulling en truffelroomsaus

Sacchetti con tartufo, funghi e crema al tarfugo Sacchettini met paddestoelen-truffelvulling en truffelroomsaus

Personen: 12

Ingrediënten

Lasagnadeeg

  • 400 gr harde tarwebloem (grano duro 00)
  • Zout
  • 4 grote eieren
  • Scheutje olijfolie

Vulling

  • 2 sjalotjes
  • 6 blaadjes salie
  • 400 gr paddenstoelen
  • 120 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 g ricotta

Truffelroomsaus

  • 40 gr zwarte truffel (diepvries)
  • 2 pakjes kleine koksroom (panna)
  • 4 eetlepel jus de veau (kant en klaar)

Sacchettini

  • Preibladeren
  • Lasagnadeeg
  • eiwit

Afwerking en presentatie

  • 20 gr zwarte truffel (diepvries)

Instructies

Lasagnadeeg

  • 1. Strooi de bloem met het zout op een werkvlak en vorm een bergje. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren daarin. Meng ei en bloem van buiten naar binnen met de vingertoppen.
    2. Voeg dan de olijfolie toe en kneed alles snel met de hand tot een samenhangend deeg. Laat rusten.
    3. Rol het deeg daarna uit met de pastamachine.

Vulling

  • 4. Verhit olijfolie en bak de in dunnen ringen gesneden sjalot hierin even aan. Hak de paddenstoelen grof. Voeg salie toe en bak ze tot ze gaar zijn. Voeg de helft van de kaas toe.
    5. Meng in een kom ricotta met de rest van de kaas en twee derde van het paddenstoelenmengsel. Bewaar de rest voor de garnering. Breng op smaak.

Truffel-roomsaus

  • 6. Hak de truffel fijn.
    7. Doe de gehakte truffel in een pannetje met de panna en de jus de veau. Meng alles en maak warm.

Sacchettin

  • 8. Maak dunnen lange repen van het preiblad.
    9. Blancheer de dunne slierten prei in koken water en spoel koud na.
    10. Steek 12 cirkels van 12-14 cm uit het lasagnadeeg. Leg in het midden wat vulling. Bestrijk de rand met eiwit. Vouw dicht tot een klein buideltje. Knoop om elk buideltje een sliertje prei.
    11. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Leg de sacchettini met een schuimspaan in het kokend water. Kook in 2-3 minuten beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en verdeel over voorverwarmde borden

Afwerking en presentatie

  • 12. Snijd de truffel in hele dunnen plakjes.
    13. Lepel de truffelroomsaus om de sacchettini heen.
    14. Garneer met plakjes truffel en de achtergehouden paddenstoelen.