Mai sui you yu juan: pijlinktvis-aren met zwarte bonensaus

Mai sui you yu juan: pijlinktvis-aren met zwarte bonensaus

Personen: 10 personen

Ingrediënten

Shi take

  • 30 stuks gedroogde shi take

Pijlinktvis-aren

  • 500 gram diepvries tubes van pijlinktvis
  • Maïzena droog

Bamboo shoots (diepvries) en overige groenten

  • 250 gram diepvries bamboo shoots
  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuks dnoflook
  • 1 stuks gember
  • 1 stuks prei
  • 1 pot kant-en-klare zwarte bonenpasta
  • 1 Maïzena

Instructies

Shi take

  • 1. Overgiet de shi take met kokend water en laat weken.

Pijlinktvis-aren

  • 2. Was de tubes en verwijder alle vliezen en baleinen voor zover nog aanwezig.
    3. Snijd de tubes open en leg met de binnenzijde boven op een snijplank. Snijd nu kruislings door de bovenzijde van het tubevlees, maar snijd niet door en door: alleen inkerven dus. Doe dit diagonaal en in twee richtingen haaks op elkaar, 2 a 3 mm uit elkaar. Snijd rechthoekjes uit het vlees van ongeveer 3 x 3 cm.
    4. Meng met wat droge maïzena.
    5. Bak de inktvisrechthoekjes kort in wat zeer hete olie. De stukjes visvlees krullen nu met de diagonale insnede aan de buitenzijde. Reserveer op keukenpapier en houd warm.

Bamboo shoots (diepvries) en overige groenten

  • 6. Ontdooi de bamboo en snijd in plakjes ter grootte van de pijlinktvisjes
    7. Snijd de courgette in dezelfde maat in rechthoekige plakjes.
    8. Snijd de knoflook in plakjes, rasp de gember, snijd de prei in dunne halve ringen, ontdoe de paddenstoelen van hun steeltjes en snijd in reepjes. Steeltjes mogen weg. Kook eventueel nogmaals op met wat water om de paddenstoelen een zachte structuur te geven.
    9. Giet de olie uit de pan op een dun filmpje na en bak hierin de paddenstoelen gedurende ongeveer een minuut. Voeg de courgette en de bamboo toe en laat ongeveer een minuut meebakken. Alle ingrediënten uit de pan nemen.
    10. Een klein scheutje olie in dezelfde pan: bak hierin de gember, prei en knoflook licht aan tot het mengsel geurig is. Voeg naar smaak zwarte bonenpasta toe. (de pasta is zeer zout!)
    11. Voeg alle eerder gebakken groenten en een flinke scheut water toe. Voeg nu de met water aangeroerde maïzena naar behoefte toe. Maak zo een licht gebonden saus die de groenten juist omhult, maar zorg dat het geen soep wordt.
    12. Zorg voor een mooie smaakbalans, door eventueel wat dashipoeder toe te voegen (eerste gerecht)

Presentatie

  • Presenteer de groenten in een kombord en top af met de inktvisrolletjes. Je kunt eventueel nog wat stipjes zwarte bonensaus toevoegen, maar blijf goed proeven voor een juiste smaakbalans: het gerecht wordt snel te zout.
    Eet eventueel met stokjes.