Geitenkaas-panna cotta, gegilde asperges, aspergeschuim, botermayonaise en baconsnippers
Personen: 10
Ingrediënten
Aspergeschuim
- 200 ml Slagroom
- 200 gram Groene asperges
- 100 ml kookvocht v/d asperges
- 3 gram gelatinepoeder
- 200 ml kippenfond
- nootmuskaat
- zout
Instructies
Aspergeschuim
- Zet de kidde in de koelkast.Week de gelatine in de dubbele hoeveelheid koud water. Gebruik de koppen van de asperges om te grillen: zie verderop. Kook de stelen van de asperges goed
gaar in de kippenfond en haal ze uit de fond. Kook het kookvocht in en los de gelatine op in 100 ml kookvocht. Pureer
dit met de gare asperges in de keukenmachine. Haal door een fijne zeef en meng
met slagroom, zout en nootmuskaat. Vul de kidde met een halve liter van dit mengsel en druk er één
gaspatroon op. Zet de kidde in de koelkast.