Gelatina di pomodoro con mozzorella in carrozza. (Tomatengelei met mozzarella in carrozza)

Gelatina di pomodoro con mozzorella in carrozza. (Tomatengelei met mozzarella in carrozza)

Personen: 12

Ingrediënten

Tomatengelei

  • 9 blaadjes witte gelatine
  • 1,5 kg pomodoritomaten
  • 10 blaadjes basilicum
  • Fijn zeezout en peper

Mozzarella in carrozza

  • Olie om in te frituren (zonnebloemolie met een scheut olijfolie)
  • 3 bollen buffelmozzarella
  • 3 eieren losgeklopt
  • paneermeel

Afwerking en presentatie

  • 1 dl basilicumolie **
  • 24 blaadjes basilicum en/of salie
  • Olie om in te frituren
  • bloem

Instructies

Tomatengelei

  • 1. Vet 12 cocottes in met een beetje olijfolie
    2. Week de gelatine
    3. Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en pureer de tomaten met de basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Verwarm een deel van de gepureerde tomaten en los hierin al roerend de gelatine op. Meng dit mengsel met de rest van de tomaten.
    5. Doe dit mengel over in de ingevette cocottes en zet deze in de koelkast om de gelei te laten opstijven. 

Mozzarella in carrozza

  • 6. Verhit de olie tot 170 gr.
    7. Snijd de mozzarella in 12 plakken. Haal de plakken door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit een keer zodat de plakken rondom een mooi korstje krijgen.
    8. Bak ze goudbruin in de hete olie

Afwerking en presentatie

  • 9. Verhit de olie tot 180 gr.
    10. Maak de kruiden iets vochtig met water en haal ze door de bloem. Frituur de kruiden razendsnel, zodat ze knapperig en mooi transparant zijn, maar niet gekleurd. Laat uitlekken op keukenpapier.
    11. Dompel de cocottes even in heet water en keer ze op de borden. Snijd de plakken mozzarella door en zet ze op de koude gelei. Druppel de basilicumolie eromheen. Garneer met de gefrituurde basilicum / salie.
    ** basilicumolie.
    Mogelijk kant en klaar te krijgen. Anders vooraf te maken. Wellicht kan de eerste kookavond dit in een grotere hoeveelheid verzorgen.
    Per avond: 2 dl olijfolie (EV), 1 bos basilicum. Pureer de olie en de kruiden. Zeef de olie met passeerdoek en bolzeef